Politiet til afsender af anonymt brev: Hjælp os

Københavns Politi efterforsker som bekendt sagen om videregivelse af fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks skatteforhold.

- Vi har undersøgt det anonyme brev, som Skattesagskommissionen har fået tilsendt og afleveret til politiet. Vi kan ikke umiddelbart verificere ægtheden af brevet, men hvis oplysningerne heri er korrekte, vil det kunne have betydning for blandt andet den sag, vi efterforsker, siger politidirektør Thorkild Fogde, Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Se de alvorlige anklager mod Venstres top

I brevet oplyses det, at den anonyme afsender skulle være i besiddelse af oplysninger, der kan have betydning for blandt andet Københavns Politis efterforskning.

- Vi har inddraget brevet i vores efterforskning, men det giver ikke umiddelbart mening for os at opspore en person, hvis den pågældende ikke vil give sig til kende og stå ved sin henvendelse. Den pågældende person har skrevet, at vedkommende gerne vil have sandheden frem i denne sag, og det vil vi også. Derfor anmoder vi den anonyme brevskriver om at tage kontakt til os, siger lederen af politiets efterforskning, vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen.

Læs også: Anonymt brev får skattesag til at eksplodere

- Vedkommende kan ringe 3314 1448 og bede om at tale med mig, så bliver pågældende stillet direkte om til mig. Og jeg behøver ikke i telefonen at få at vide, hvem, der ringer. Det afgørende for mig er at kunne komme videre med sagen, forklarer Jens Møller Jensen.

Berlingske bragte tidligere på ugen nyheden om, at det anonymt afsendte brev sår tvivl om, hvorvidt politikere fra Venstre har løjet for kommissionen, når de hævder, at partiet ikke interesserede sig for eller forsøgte at påvirke udfaldet af Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag.

Ifølge Berlingskes oplysninger indeholder brevet ikke håndfaste beviser for påstandene mod Venstre, ligesom det ikke nævner navne på de Venstre-folk, der skal have talt usandt i kommissionen. Men centrale kilder i sagen har udtalt til avisen, at brevet kan få afgørende betydning for Skattesagskommissionens videre forløb.

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) og daværende politisk ordfører Peter Christensen (V) har alle vidnet i kommissionen, hvor de afviste, at de skulle have forsøgt at påvirke Thornings skattesag.

Se interview med Jens Møller Jensen i videoen nedenunder...

Dagens.dk/BNB

 

Dagens Gossip