Politiet undersøger tre sager om racisme på Facebook

08/04/2013 18:10

Elo Christoffersen

Nyheder
Politiet er glade efter de er kommet på Facebook og kan få hjælp fra borgere i efterlysningssager. Men nogle personer kan ikke finde ud af at finde kammertonen. - Vi har i weekenden været nødt til at fjerne tre indlæg fra vores Facebook side, idet de var af en sådan karakter, at der kan være tale om overtrædelser af straffelovens § 266b (racismeparagraffen), hvor strafferammen er op til to år. Indlæggene var postet som kommentarer til en efterlysning på Facebook af to personer med anden kulturel baggrund end dansk. De pågældende indlæg bliver nu efterforsket med henblik på mulig retsforfølgelse, fortæller politiet på Facebook. Politiet har desuden været nødt til at fjerne andre indlæg, som ikke overholder sidens retningslinjer. Brugen af politiets facebookside er underlagt retningslinjer om, at indlæg ikke må virke stødende, være diskriminerende, kommercielle eller i strid med gældende lovgivning. - I politiet er vi meget glade for at være på Facebook, og vi er meget taknemmelige for den hjælp, vi får fra vores brugere på Facebook. Det har flere gange ført til sagers opklaring. Men det er samtidig også klart, at vi ikke kan acceptere de til tider voldsomme, grundløse og ofte generaliserende udfald mod grupper af danskere eller personer med anden kulturel baggrund, som udspiller sig, når vi efterlyser personer, siger kommunikationschef Jens Gregersen fra Rigspolitiet. Så husk lige, når du skriver på Facebook: tal pænt og vær venlig!

Mest læste i dag

Politiet er glade efter de er kommet på Facebook og kan få hjælp fra borgere i efterlysningssager.

Men nogle personer kan ikke finde ud af at finde kammertonen.

- Vi har i weekenden været nødt til at fjerne tre indlæg fra vores Facebook side, idet de var af en sådan karakter, at der kan være tale om overtrædelser af straffelovens § 266b (racismeparagraffen), hvor strafferammen er op til to år. Indlæggene var postet som kommentarer til en efterlysning på Facebook af to personer med anden kulturel baggrund end dansk. De pågældende indlæg bliver nu efterforsket med henblik på mulig retsforfølgelse, fortæller politiet på Facebook.

Politiet har desuden været nødt til at fjerne andre indlæg, som ikke overholder sidens retningslinjer. Brugen af politiets facebookside er underlagt retningslinjer om, at indlæg ikke må virke stødende, være diskriminerende, kommercielle eller i strid med gældende lovgivning.

- I politiet er vi meget glade for at være på Facebook, og vi er meget taknemmelige for den hjælp, vi får fra vores brugere på Facebook. Det har flere gange ført til sagers opklaring. Men det er samtidig også klart, at vi ikke kan acceptere de til tider voldsomme, grundløse og ofte generaliserende udfald mod grupper af danskere eller personer med anden kulturel baggrund, som udspiller sig, når vi efterlyser personer, siger kommunikationschef Jens Gregersen fra Rigspolitiet.

Så husk lige, når du skriver på Facebook: tal pænt og vær venlig!