Politiet vil smide rocker-bosser bag tremmer

Politiet strammer nu skruen om bagmændene i indsatsen mod rocker- og bandekriminalitet. Samtidig nedjusteres tallet for, hvor mange rocker- og bandemedlemmer, der til enhver tid skal være bag tremmer.

- Vi sætter måltallet ned fra 300 til 225, men så lægger vi samtidig 75 bagmænd oveni, siger Thorkild Fogde, politidirektør i Rigspolitiet.

Således skal der altså fortsat sidde 300 personer bag tremmer, men 75 af pladserne er nu øremærket til bagmænd i bande- og rockermiljøet.

- Det er bagmænd, hvidvaskere og rådgivere. Folk, som ikke nødvendigvis går med rygmærke eller bor på Blågårds Plads, og som man ikke traditionelt ville opfatte som bandemedlemmer. Det er i gåseøjne pæne borgere, siger Thorkild Fogde og fortsætter:

- De aftager penge fra narkotikakriminalitet og hjælper med at hvidvaske dem. Det kan også være personer, som forsyner banderne med våben og køretøjer og hjælper med narkosmugling, siger politidirektøren.

Det nye fokus på bagmændene skyldes i høj grad, at der er blevet færre konfrontationer mellem rockere og bander.

- Der er kommet mere ro på. Det har frigjort kræfter til at kigge på den underliggende kriminalitet. Men hvis bandekrigen blusser op igen, så er politiet selvfølgelig parat til at justere på indsatsen, fastslår Thorkild Fogde.

En del af politiets nytårsforsætter over for bandemiljøet handler om 34 "særligt udsatte boligområder" i Danmark. Målet er, at 20 procent af bandemedlemmerne i områderne skal i fængsel.

- Det er ikke en ghettoliste, men områder som ud fra en politimæssig betragtning er særlig problematiske, siger Thorkild Fogde og nævner Gjellerup, Tingbjerg, Mjølnerparken, Kokkedal og Blågårds Plads som eksempler.

- Det er ofte indvandrerbandemedlemmer, og de får særlig opmærksomhed. De skaber utryghed og rekrutterer utilpassede unge til bandemiljøet. Det sker ved at bandemedlemmerne "flasher" penge, narko og biler, som de unge gerne vil have fat i.

- Det har en signaleffekt på de små brødre i Hundige, at de kan se, at det lokale medlem af Bloodz sidder i fængsel, siger Thorkild Fogde.

Ved årsskiftet var 323 rocker- og bandemedlemmer bag lås og slå, oplyser Rigspolitiet.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip