Politiets biler og motorcykler får nye farver

Det bliver nemmere at få øje på politibiler og -motorcykler i fremtiden, når de i løbet af de kommende år udstyres med nye striber, de såkaldte stafferinger, der både visuelt og i omfang fylder mere end de gamle.

De nye stafferinger er gule og blå og har refleksvirkning. Inspirationen til det nye udseende er hentet fra norsk, svensk og engelsk politi – i overensstemmelse med de europæiske retningslinjer for udrykningskøretøjer.

Ønske om mere sikker markering
- Der har de senere år været et udbredt ønske i dansk politi om en tydeligere og mere sikker markering af politiets patruljerende køretøjer og motorcykler. Udover at gøre politiet mere synligt i gadebilledet, vil det øge sikkerheden og trygheden både for borgerne og for politiet selv, at bilerne er nemmere at se under f.eks. udrykningskørsel, eller når de holder på et ulykkessted, siger Michael Engell Olsen, Politiinspektør og chef i Center for Flåde- og Materielstyring i Rigspolitiet.

Den nye staffering gælder for nye patruljebiler og motorcykler, der leveres efter 1. januar 2013 samt for eksisterende motorcykler op til to år gamle. Det kommer derfor til at tage noget tid, før hele den patruljerende vognpark har fået nyt udseende.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip