Politiforening: Vi mangler veste og skydetræning

Flere af de betjente, der lørdag og natten til søndag blev sendt ud i Københavns gader i forbindelse med skyderierne ved Krudttønden og synagogen i Krystalgade, udtrykte søndag frustration over deres udstyr.

Det skete på et møde, hvor betjentene udtrykte bekymring over, at der blandt andet ikke er skudsikre veste i den rette størrelse til alle, skriver Jyllands-Posten.

- Jeg kan bekræfte, at der var frustrationer i forbindelse med veste. Udstyrssituationen i Københavns Politi er, at vi ikke har nok sikkerhedsudstyr til vores kolleger. Desværre er vi udsat for, at nogle er nødt til at tage en størrelse vest på, der ikke passer, siger formand for Københavns Politiforening, Michael Møller, til Jyllands-Posten.

Politiforeningen foreslår, at der indføres personlige sikkerhedsveste, så alle har deres egen vest.

Foruden manglen på veste er betjentene også bekymrede over mangel på tunge våben hos politiet, men ikke mindst træning i at anvende dem.

Michael Møller fortæller til Jyllands-Posten, at der ikke er nok ressourcer til, at betjentene kommer tilstrækkeligt på skydebanen. Men nu er der kommet "lig på bordet", så nu skal regeringen op i gear, mener han.

Ledende politiinspektør hos Københavns Politi, Mogens Lauridsen, er delvist enig i kritikken.

- Vi er godt opmærksomme på, at vores uddannelsesniveau selvfølgelig kan blive bedre, siger han til avisen.

Ifølge Mogens Lauridsen var der allerede før angrebene planlagt mere uddannelse. Han afviser dog, at der skulle mangle tunge våben.

Fem politibetjente blev såret i forbindelse med angrebene i København, hvor to civile personer mistede livet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip