Politiformand efter stenkast: Det er ulækkert

Politiforbundet undrer sig over manglen på respekt over for ordensmagten, efter politi og brandvæsen lørdag aften og natten til søndag blev overdænget med sten fra de vrede unge i Askerød-bydelen i Hundige.

- Det er jo et kæmpeproblem, og jeg synes simpelthen, det er så ulækkert, at vi ikke engang kan få lov til at udføre vores arbejde.

- Det bliver mere og mere en trend, at man ikke accepterer autoriteter, siger Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet, hvor man også oplever, at politifolk og deres familier i højere grad bliver udsat for chikane end tidligere.

Forbundet har derfor opfordret deres medlemmer til at melde eventuel chikane til de lokale tillidsfolk for at få kortlagt omfanget af problemet.

Formanden har svært ved at se, hvilke redskaber der skal til for at komme problemet til livs, men han opfordrer forældre og uddannelsesinstitutioner til at tage skarp afstand fra optøjerne over for de unge.

- Vi kunne godt tænke os - og det er en appel til borgerne - at de accepter, at vi er en myndighed, der er ude for at lave et stykke arbejde. Vi har ingen aktier i hverken den ene eller anden side i en eller anden sag, siger Claus Oxfeldt.

Optøjerne i Askerød startede, da politiet rykkede ind i området for at sikre en bil, der tidligere havde været brugt i forbindelse med et indbrud. Her blev politiet for første gang mødt med stenkast.

Klokken cirka 21.30 måtte politiet rykke ud igen. En større gruppe unge kastede brosten mod en bus, der fik knust tre ruder. Selvom der var fem passagerer i bussen, kom ingen til skade.

En time senere blev der sat ild til to biler på Godsvej. Da politi og brandvæsen nåede frem, blev de igen mødt med stenkast fra de unge.

En af redningskøretøjerne fik smidt en sten gennem ruden, men brandene blev slukket og de udbrændte biler transporteret væk.

Senere på natten gik det igen ud over et par busser. Først fik en bus smadret et sidespejl, da en stige blev svinget eller kastet ud på vejen.

Og der blev så omkring klokken halv fire om natten kastet sten mod linje 97. Der blev smadret en rude, og en af passagerne, en kvinde, fik glassplinter i ansigtet og blev hentet af en ambulance.

Der er ingen anholdte i sagen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip