Politiken-skribent bliver forstander på by-højskole

En af landets mest traditionsrige højskoler får ny forstander. Den 58-årige Politiken-journalist Bjørn Bredal kommer fra 1. juli til at stå i spidsen for Borups Højskole.

Bjørn Bredal skal være med til at udvikle højskolen til at være en af Københavns kulturelle perler, skriver skolens ledelse i en pressemeddelelse.

- Borups Højskole bliver nu større, end vi havde turdet håbe, det bliver en nordisk højskole, og der bliver højt til loftet, først og fremmest til glæde for eleverne, men også til glæde for københavnerne, siger bestyrelsesformand Bjørn Erichsen.

- Bredal vil gerne se Borups Højskole som et af byens bedste kulturhuse, siger han i pressemeddelelsen.

Højskolen ligger i hjertet af København ved Frederiksholms Kanal og er dermed den eneste højskole i Danmark, der ligger midt i en storby. Samtidig adskiller den sig fra andre højskoler, ved at eleverne ikke sover på skolen.

Bjørn Bredal, der også er lederskribent på Politiken, er især kendt for sine historier om fransk kultur og politik og har også udgivet flere bøger.

Han er selv meget begejstret for udsigten til at stå i spidsen for skolen.

- Borups Højskole ved Frederiksholms Kanal er et sted, jeg altid har drømt om. Det er en veldrevet, inspirerende skole, som jeg er taknemmelig for nu at skulle være med til at videreudvikle, siger Bjørn Bredal i pressemeddelelsen.

Højskolen blev oprettet i 1891 af Johan Borup og flyttede i 1926 ind på Frederiksholms Kanal. Omkring halvdelen af eleverne på skolen kommer fra andre nordiske lande end Danmark. Ingen af eleverne er bosat på højskolen under opholdet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip