Politiker erkender fejl: Det ser dumt ud

Det ser dumt ud, når en fremtrædende politiker stiller en kaskade af spørgsmål til ministeren om manglende statsstøtte til museer, herunder et museum, som hendes mor er med i bestyrelsen for.

Det indrømmer Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, som står bag spørgsmål om 87 museer. Blandt dem er Museet for Religiøs Kunst i Lemvig, hvor hendes mor sidder i bestyrelsen.

- Jeg skal være den første til at indrømme, at den sammenkobling, der er lavet til min mor, ser dum ud, siger hun i en skriftlig udtalelse.

Tirsdag aften modtog hun svar på sine spørgsmål om danske museer i form af en redegørelse fra kulturministeren, oplyser hun.

- Jeg er blevet opmærksom på, at min mor har været frivillig i bestyrelsen på museet i længere tid, end jeg var klar over. Det er min fejl, siger hun.

- Det ændrer dog ikke ved, at mine 87 spørgsmål om landets museer er relevante, når Folketinget skal vedtage en ny museumslov i løbet af efteråret, siger Ellen Trane Nørby.

B.T. offentliggjorde tirsdag en mail fra Ellen Trane Nørby til kulturminister Uffe Elbæk (R).

Hun beskylder ham for i foråret at have svaret hende fejlagtigt om, at han ikke kendte til sagen om museet på et tidspunkt, hvor han allerede havde afgjort den.

I mailen kalder hun det et tillidsbrud, som får indflydelse på samarbejdet med Elbæk om "mediestøtte eller andet fremtidigt samarbejde".

Ifølge B.T. har Ellen Trane skrevet ikke mindre end 696 spørgsmål til ministeren om de 87 museer, hvis man regner otte underspørgsmål med for hver museum.

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, mener, at Trane har stillet voldsomt mange spørgsmål i en mindre vigtig sag.

- Hvis der kommer en bølge af folketingsmedlemmer, der stiller en bunke af spørgsmål, så må vi tage hele regelsættet op om, hvordan man skal gebærde sig, siger Mogens Lykketoft til politiken.dk.

Ellen Trane kritiserer til gengæld Lykketoft for at blande sig i, hvad folketingsmedlemmer må spørge om.

- Jeg kan se, at Mogens Lykketoft vil bestemme, hvad Folketingets medlemmer må spørge om. Det er upassende, siger hun.

Hun vil beskytte borgerne. Så kan Lykketoft beskytte embedsapparatet, hvis han ser det som sin opgave, mener hun.

- Jeg er sikker på, at bornholmerne, folk fra Ærø eller Helsingør gerne vil vide, om deres museum er det næste, der rammes økonomisk. Derfor har jeg stillet 87 spørgsmål, siger hun.

 

 

Dagens Gossip