Politiker står fast: Ikke noget galt i at sige NEGER

27/03/2013 16:56

Holger Madsen

Nyheder
Hans Kristian Skibby, der sidder i Folketinget for Dansk Folkeparti og er partiets udviklingsordfører, vil have love til at sige "neger". Debatten kommer efter et interview med Altinget.dk, hvor han udtaler sig om ulandsstøtten. - Vi har virksomheder, der er stærke inden for beton, miljøkorrekte anlæg inden for vand, og så har vi firmaer, der forsker i at sætte solceller på taget af negerhytter til f.eks. aircondition. Det skal udnyttes kommercielt, siger Hans Kristian Skibby i interviewet. Netop brugen af ordet neger er ellers blevet betegnet som upolitisk ukorrekt, da det kan opfattes nedsættende. Men sådan opfatter Hans Kristian Skibby det ikke. - Næ. Det mener jeg da ikke. Det er jo ikke mig, der har opfundet ordet 'negerhytter'. Jeg har sådan set en ganske naturlig indgangsvinkel til det dér. Jeg har selv været i Afrika et par gange og har også set, hvordan mange af de her meget fattige familier bor. Det tror jeg, mange danskere vil kunne nikke genkendende til, hvis de selv tog en tur ned for at se, hvordan de bor, siger han til BT. Og han er klar over, at brugen af "neger" er betændt. - Jo, jeg kender udmærket også godt diskussionen om negerboller og alt mulig andet - og det må du godt citere mig for: Det giver jeg ikke en fløjtende fis for. Jeg kan ikke se, at der skulle være noget odiøst i at bruge ordet neger, så det står jeg så sandelig ved, siger Hans Kristian Skibby til avisen. Hvad mener du? Er det ok at bruge ordet neger - eller er det nedværdigende- Skriv din mening her:

Mest læste i dag

Hans Kristian Skibby, der sidder i Folketinget for Dansk Folkeparti og er partiets udviklingsordfører, vil have love til at sige "neger".

Debatten kommer efter et interview med Altinget.dk, hvor han udtaler sig om ulandsstøtten.

- Vi har virksomheder, der er stærke inden for beton, miljøkorrekte anlæg inden for vand, og så har vi firmaer, der forsker i at sætte solceller på taget af negerhytter til f.eks. aircondition. Det skal udnyttes kommercielt, siger Hans Kristian Skibby i interviewet.

Netop brugen af ordet neger er ellers blevet betegnet som upolitisk ukorrekt, da det kan opfattes nedsættende.

Men sådan opfatter Hans Kristian Skibby det ikke.

- Næ. Det mener jeg da ikke. Det er jo ikke mig, der har opfundet ordet 'negerhytter'. Jeg har sådan set en ganske naturlig indgangsvinkel til det dér. Jeg har selv været i Afrika et par gange og har også set, hvordan mange af de her meget fattige familier bor. Det tror jeg, mange danskere vil kunne nikke genkendende til, hvis de selv tog en tur ned for at se, hvordan de bor, siger han til BT.

Og han er klar over, at brugen af "neger" er betændt.

- Jo, jeg kender udmærket også godt diskussionen om negerboller og alt mulig andet - og det må du godt citere mig for: Det giver jeg ikke en fløjtende fis for. Jeg kan ikke se, at der skulle være noget odiøst i at bruge ordet neger, så det står jeg så sandelig ved, siger Hans Kristian Skibby til avisen.

Hvad mener du? Er det ok at bruge ordet neger - eller er det nedværdigende- Skriv din mening her: