Politikere vil endevende DSB efter ny brøler

14/01/2013 10:25

Newspaq

Nyheder

Mest læste i dag

Politikere fra alle dele af det politiske landskab kritiserer DSB, efter at det er kommet frem, hvordan det statslige selskab fik sat en kritisk journalist ud af spillet.

- Det er helt uantageligt, siger Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested.

Han suppleres af Dansk Folkepartis trafikordfører, Kim Christiansen.

- Det er en kritisabel adfærd hos den tidligere ledelse, hvis man bevidst er gået efter at lukke munden på en bestemt journalist, siger Kim Christiansen.

Begge stiller de sig dog foreløbigt tilfredse med, at DSB skal undersøge sig selv. Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) har nemlig bedt DSB's administrerende direktør Jesper Lok om en redegørelse.

- Så må vi se, hvad den siger. Hvis det er rigtigt, og hvis der fortsat er medarbejdere i DSB, som har haft med det her at gøre, så må den nuværende ledelse vise sig ansvarlig og drage de nødvendige konsekvenser, siger Henning Hyllested.

DR-magasinet 21 Søndag kunne søndag aften fortælle, hvordan DSB igennem to år angiveligt betalte kommunikationsvirksomheden Waterfront for at pacificere journalist Lars Abild.

Journalisten havde tidligere skrevet en lang række kritiske artikler om DSB, men ved at få Waterfront til at hyre Lars Abild til at udføre en række kommunikationsopgaver, sikrede man sig, at han ikke havde tid til at skrive om DSB.

- Det lyder fuldstændigt vanvittigt og minder mest om noget, der foregår i ikke-demokratiske lande, siger De Radikales trafikordfører, Andreas Steenberg.

Generelt mener politikerne dog, at ansvaret for sagen først og fremmest ligger hos den tidligere ledelse, personificeret ved Søren Eriksen, der blev fyret som administrerende direktør for DSB for snart to år siden.

- Det er bare et af de skeletter, der vælter ud af skabet fra da Søren Eriksen var direktør. Den gang var der al mulig grund til at skrive kritisk om DSB, siger Henning Hyllested, der mener, at DSB bør være klar med en redegørelse om senest en måned.

/ritzau/