Politiklagemyndighed gransker politichefer i billetsag

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) indleder nu en undersøgelse af flere politidirektører. Undersøgelsen handler blandt andet om direktørernes modtagelse af gratis billetter.

DUP oplyser på sin hjemmeside, at undersøgelsen skal klarlægge, om der er foregået noget strafbart i forbindelse med, at politidirektørerne har taget imod gratis billetter.

- Vi er ikke så langt endnu, at vi kan sige noget om, hvilke paragraffer der kan være overtrådt. Nu skal vi først have kendsgerningerne på plads, siger Kirsten Dyrman, direktør i Den Uafhængige Politiklagemyndighed, til Ritzau.

- Men der findes en række bestemmelser, som skal sikre, at der ikke sker sammenblanding af interesser, siger hun.

Det er efter, at der i den seneste tid har været medieomtale af sagen, at DUP indleder undersøgelsen.

Metroxpress har for nylig skrevet, at politidirektøren for Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard, og Østjyllands Politis direktør, Jørgen Ilum, flere gange har modtaget gratis billetter til forskellige kulturarrangementer.

Siden 2010 har Jens Kaasgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi deltaget gratis i 15 arrangementer såsom koncerter og musicals i Messecenter Herning.

Og Jørgen Ilum fra Østjyllands Politi har taget imod billetter til en række premiereforestillinger med ledsager på Aarhus Teater, har Metroxpress skrevet.

Men det er et problem, hvis arrangementerne ikke har været arbejdsrelaterede, har juraprofessor Steen Rønsholdt fra Københavns Universitet konstateret.

- Som udgangspunkt kan man ikke modtage gaver overhovedet, når man sidder i offentlig forvaltning, har han sagt til Metroxpress.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip