Politimand indrømmer: Jeg hentede hunden Thor

Det var en politiassistent fra Nordsjællands Politi, der tirsdag aften afhentede den dødsdømte schæferhund Thor på Hillerød Dyreinternat i Nordsjælland.

Manden siger til TV2/Lorry, at han traf beslutning om at hente hunden, da det stod klart, at den skulle aflives som følge af hundelovens paragraf om skambid.

- Vi politifolk kommer i konflikt med vores egen moral, når fredelige familiehunde aflives for bagateller, siger politimanden til TV2/Lorry.

Hunden er nu ifølge politimanden "i gode hænder".

Nordsjællands Politi forklarede onsdag, at hunden var blevet hentet af en falsk politimand, men det var altså et ægte medlem af korpset, der greb ind og reddede hunden fra aflivning.

Derfor overdrog Nordsjællands Politi torsdag efterforskningen af spørgsmålet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der undersøger sager, hvor politifolk er involveret.

Politiassistenten blev ifølge TV2/Lorry afhørt af Den Uafhængige Politiklagemyndighed torsdag klokken 17 efter et møde med sin forsvarsadvokat Henrik Stagetorn.

Chefen for Den Uafhængige Politiklagemyndighed Kirsten Dyrman bekræfter over for ekstrabladet.dk, at efterforskningen er rettet mod en bestemt betjent.

Hunden var forsvundet fra dyreinternatet, da dens ejer kom for at tage afsked med den. Thor skulle efter planen aflives onsdag på en dyrlægeklinik i Hillerød.

Sagen om den dødsdømte schæferhund har vakt stor opmærksomhed, fordi hundeelskere var i oprør over, at den skulle aflives, fordi den har skambidt en anden hund.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip