Politisk redaktør: Mail belaster Lund Poulsens troværdighed

Skrevet af BNB

11/04/2013
Det vurderer politisk redaktør ved Radio24syv, Jesper Termansen, efter at det er kommet frem, at Peter Christensen midt under behandlingen af Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag i 2010 sendte en email om muligheden for at bringe sagen for Skatterådet til daværende skatteminister Troels Lund Poulsens private hotmail-adresse. »Samlet set ser det ikke godt ud i forhold til Peter Christensens og Troels Lunds forklaringer. Peter Christensen har tidligere sagt, at man ikke diskuterede sagen, og at han havde ikke kontakt med ministeren. Nu viser det sig så, at han i hvert fald har videresendt en mail i en meget tidlig fase med oplysninger, der er ufordelagtige for Kinnock og Thorning-Schmidt. Og Troels Lund har sagt, at han nærmest ikke interesserede sig for sagen,« siger Jesper Termansen. Han mener, at de nye oplysninger, »lægger sig som en brik til andre brikker, der ikke ser godt ud for troværdigheden af det udsagn, at de i Venstre ikke interesserede sig for sagen og ikke havde kontakt i den sag«. Jesper Termansen understreger, at det ikke er ulovligt, at Peter Christensen sendte en mail via hotmail til sin partifælle i Skatteministeriet. »Nej, der er intet ulovligt isoleret set i det, der er sket. Det er helt i orden, at man snakker sammen, også privat og via hotmail. Men når man laver tværsnit, sådan som skattekommissionen jo gør i den her sag, så ser ikke godt ud for troværdigheden, når sådan en mail lægger sig i strømmen af andre oplysninger, ikke mindst fra departementschef Peter Loft, der har fortalt, at han på et tidligt tidspunkt orienterede ministeren om, hvordan de arbejdede med sagen,« siger Jesper Termansen. Han er forsigtig med at udtale sig om, hvorvidt han mener, nogen har talt usandt i sagen, og nøjes med at fastslå: »Der er i hvert fald nogle aktører, ikke mindst Peter Christensen, der har en dårlig hukommelse,« siger Termansen og bemærker, at mailen blev sendt via hotmail. Den daværende politiske ordfører havde mulighed for at sende mail til enten Troels Lund Poulsens folketingsmail eller hans mail i skatteministeriet, men valgte altså den private hotmail. Netop private mailkonti ikke er omfattet af aktindsigt.

Mest læste i dag

Det vurderer politisk redaktør ved Radio24syv, Jesper Termansen, efter at det er kommet frem, at Peter Christensen midt under behandlingen af Stephen Kinnock og Helle Thorning-Schmidts (S) skattesag i 2010 sendte en email om muligheden for at bringe sagen for Skatterådet til daværende skatteminister Troels Lund Poulsens private hotmail-adresse.

»Samlet set ser det ikke godt ud i forhold til Peter Christensens og Troels Lunds forklaringer. Peter Christensen har tidligere sagt, at man ikke diskuterede sagen, og at han havde ikke kontakt med ministeren. Nu viser det sig så, at han i hvert fald har videresendt en mail i en meget tidlig fase med oplysninger, der er ufordelagtige for Kinnock og Thorning-Schmidt. Og Troels Lund har sagt, at han nærmest ikke interesserede sig for sagen,« siger Jesper Termansen.

Han mener, at de nye oplysninger, »lægger sig som en brik til andre brikker, der ikke ser godt ud for troværdigheden af det udsagn, at de i Venstre ikke interesserede sig for sagen og ikke havde kontakt i den sag«.

Jesper Termansen understreger, at det ikke er ulovligt, at Peter Christensen sendte en mail via hotmail til sin partifælle i Skatteministeriet.

»Nej, der er intet ulovligt isoleret set i det, der er sket. Det er helt i orden, at man snakker sammen, også privat og via hotmail. Men når man laver tværsnit, sådan som skattekommissionen jo gør i den her sag, så ser ikke godt ud for troværdigheden, når sådan en mail lægger sig i strømmen af andre oplysninger, ikke mindst fra departementschef Peter Loft, der har fortalt, at han på et tidligt tidspunkt orienterede ministeren om, hvordan de arbejdede med sagen,« siger Jesper Termansen.

Han er forsigtig med at udtale sig om, hvorvidt han mener, nogen har talt usandt i sagen, og nøjes med at fastslå:

»Der er i hvert fald nogle aktører, ikke mindst Peter Christensen, der har en dårlig hukommelse,« siger Termansen og bemærker, at mailen blev sendt via hotmail.

Den daværende politiske ordfører havde mulighed for at sende mail til enten Troels Lund Poulsens folketingsmail eller hans mail i skatteministeriet, men valgte altså den private hotmail. Netop private mailkonti ikke er omfattet af aktindsigt.