Polsk firma får bøde på 470.000 kroner for lønsnyd i Aarhus

Ansatte på to byggerier ved Aarhus Havn er blevet snydt.

Det polske entreprenørfirma Budomex er nu blevet pålagt at betale 470.000 kroner i feriepenge og søgne- og helligdagsbetaling, samt en bod på 125.000 kroner til 3F.

Det blev afgjort på et fagligt møde mellem Dansk Arbejdsgiverforening, Dansk Byggeri, LO og 3F onsdag. Det skriver Fagbladet 3F.

Den manglende betaling er sket på byggerier, som er udført for det danske entreprenørfirma Pihl & Søn. Efterbetalingen til de ansatte og boden skal være betalt om 14 dage, ligesom Budomex inden fristen udløber skal dokumentere, at pengene er betalt.

Det skyldes, at firmaet på tidligere faglige møder mellem 3F og Dansk Byggeri har påstået, at de ansatte har fået den betaling, de har krav på efter overenskomsten.

- Vi har ikke fortilfælde, hvor vi, med Dansk Byggeris ufrivillige medvirken, er blevet løjet direkte op i vores åbne ansigter, siger Ole Christiansen, der er formand for bygge- og anlægsgruppen i 3F Rymarken i Århus.

Budomex erkender at de har lavet en fejl.

- Det er ikke acceptabelt, at pengene ikke er betalt. Det skal bringes i orden. Hvorfor pengene ikke er betalt, vil jeg ikke udtale mig om til pressen, siger HR-chef Simon Hansen fra Budomex.

Det er ikke første gang, at Budomex indkasserer et fagretligt nederlag. I foråret 2012 år måtte Budomex betale et større beløb for at slippe ud af en sag om underbetaling på byggeriet Navitas i Aarhus Havn.

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip