Popstjernes fly styrtede fra 10 km. højde

Søndagens flyulykke i Mexico, som kostede den mexicansk-amerikanske popstjerne Jenni Rivera livet, skete med voldsom kraft ifølge de mexicanske transportmyndigheder.

Det lille Lear-jetfly styrtede næsten lodret ned fra en højde på 29.000 fod - næsten 10 kilometer - med en hastighed på over 900 kilometer i timen.

Ud over 43-årige Jenni Rivera omkom seks andre, da flyet ramte jorden med voldsom kraft omkring 10 minutter efter, at det natten til søndag var lettet fra en lufthavn i den nordlige del af Mexico med retning mod hovedstaden Mexico City.

En eftersøgningshelikopter fandt vraget af et fly et par timer efter, at Jenni Riveras privatejede fly var forsvundet fra radaren i lufthavnen i Monterrey.

Umiddelbart var redningsmandskabet ikke i stand til at identificere hverken vraget eller de omkomne. Det blev umiddelbart tolket som tegn på, at piloterne ikke havde haft mulighed for et forsøg på at nødlande maskinen.

- Flyet næsedykkede bogstavelig talt. Det må have ramt jorden med en forfærdelig kraft, siger Mexicos transport- og kommunikationsminister, Gerardo Ruiz Esparza, ifølge nyhedsbureauet Associated Press.

Ifølge havarieksperter vil det vare adskillige dage, før årsagen til det voldsomme styrt er kendt. Desuden kommer det nu frem, at flyet ikke udsendte nødsignaler.

Retsmedicinere er i gang med teste dna fra de menneskerester, der blev fundet omkring vraget for med sikkerhed at kunne fastslå identiteten på de omkomne.

I mellemtiden er myndighederne begyndt at granske flyets ejer, Starwood Management med base i Las Vegas.

Jenni Rivera var en af de mest populære sangere i Latinamerika. Også i USA var hun blandt de største latinostjerner. Hun boede i Californien sammen med sine fem børn.

Globalt har hun solgt omkring 15 millioner albums. Flere mexicanske radiostationer har siden søndag formiddag spillet hendes sange uafbrudt.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip