Populært at melde flytning digitalt

Haderslev Kommunes selvbetjeningsløsning til at melde flytning har godt et år på bagen. Løsningen er så populær, at af alle der har meldt flytning til Haderslev Kommune i det forgange år, har 84 procent gjort det digitalt.

Uventet succes
- Vi var godt klar over, at det her var et af de mere tilgængelige områder at lave digitale løsninger på, men at vi på et år er oppe på 84 procent, er mere end vi havde turdet håbe på, siger Anne-Mette Michelsen, chef for Borgerservice og Digitalisering.

Folketinget har udpeget en række løsninger, der udelukkende skal løses digitalt for at nå målet om, at 80 procent af kommunikationen, mellem borgerne og det offentlige, skal være digital i 2015.

Flytning kun med NemID
- Flytning er et af de områder, der er udpeget som et obligatorisk område fra 1. december 2012. Det vil sige, at man fremover kun kan melde flytning med NemID. Derfor er vi rigtig glade for, at vores digitale løsning allerede nu bliver benyttet så meget, for det betyder jo, at det er ikke ret mange borgere, vi mangler at få med, siger Anne-Mette Michelsen.

De borgere, der ikke har et NemID, kan få det lavet, ved at henvende sig i Borgerservice på Haderslev Rådhus med gyldigt billed-ID.

Foto: Arkiv

 

Dagens Gossip