Portishead kommer til NorthSide 2013

Efter allerede at have offentliggjort ni navne til NorthSide 2013, var planen at gå på juleferie og vende tilbage med flere navne til plakaten i det nye år.

Men muligheden opstod for at give publikum to prisvindende engelske navne på plakaten.

Portishead debuterede i 1994 med det banebrydende album ”Dummy”, der sikrede dem en Mercury Prize og en plads i historiebøgerne som pionerer for den sprudlende triphop-genre. Successen fortsatte med albummet ”Portishead”, der dog desværre blev fulgt af en alt for lang pause fra både studiet og koncertlivet.

I 2008 vendte Portishead tilbage med det længeventede album ”Third”, der på alle måder var ventetiden værd, og det er en ære nu at kunne præsentere en af denne fænomenale gruppes sjældne koncerter på NorthSide 2013.
Portishead spiller på NorthSide søndag 16. juni.

Ellie Goulding eksploderede i 2010 på den engelske musikscene med albummet ”Lights”, der gik to gange platin i hjemlandet, og samme år sikrede hende Critics' Choice Award til Brit Awards. Titelnummeret fra albummet kom året efter ud som single i USA, og her gik den platin tre gange og løftede hende til international stjernestatus.

Den 25-årige sopran tog tydeligvis dette som en opfordring til at udfordre sit talent, så da hun tidligere i år udsendte ”Halcyon” var det tydeligt, at hun havde gennemgået en rivende udvikling og havde positioneret sig som et af de skarpeste talenter på den engelske scene.
Der er store forhåbninger til koncerten med det engelske stjerneskud, som NorthSide er meget glade for at have fået til at lægge vejen forbi Aarhus.
Ellie Goulding spiller på NorthSide søndag 16. juni.

Listen af offentliggjorte navne til NorthSide 2013
Arctic Monkeys, Band of Horses, The Eclectic Moniker, Ellie Goulding, The Flaming Lips, Fun., Nephew, Nick Cave & The Bad Seeds, Portishead, Trentemøller og When Saints Go Machine.

 

Dagens Gossip