PORTRÆT: Fransk satiremagasin tegner religion med humor

Det franske satiremagasin Charlie Hebdo har flere gange karikeret muslimske ledere og profeten Muhammed, og de satiriske udgivelser har gennem flere år udløst muslimers vrede.

Onsdag blev bladets redaktion i Paris angrebet af ukendte gerningsmænd med død og ødelæggelse til følge.

I februar 2006 valgte magasinet at trykke de 12 tegninger af profeten Muhammed, som Jyllands-Posten offentliggjorde i september. Det gjorde magasinet kendt i Danmark.

Ud over de danske karikaturtegninger havde magasinet en række egne tegninger med samme tema. I 2011 blev magasinet udsat for et brandattentat efter at have bragt en forside med profeten Muhammed. Dengang kom ingen noget til.

Det venstreorienterede blad udkommer hver onsdag og har en stærk anti-religiøs holdning.

Charlie Hebdo bliver udgivet i Paris og var netop flyttet til mere ydmyge lokaler tæt på det yderste stop på Metrolinje 3 i det nordøstlige Paris.

Ifølge Jyllands-Posten er kvarteret er ikke det mest dynamiske og pompøse. Til gengæld lå redaktionen nu på anden etage. Lokaliteten blev valgt, fordi det så var sværere at komme til, hvis man havde ondt i sinde.

Men det hjalp ikke onsdag, da ukendte gerningsmænd dræbte 12 og sårede en halv snes, heraf fem alvorligt.

Posten som chefredaktør har siden 2009 været delt mellem de to karikaturtegnere Stéphane Charbonnier og Laurent Sourisseau.

Bladet udkom første gang i 1992 som efterfølger til det månedlige magasin Hara-Kiri.

/ritzau

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip