Portugiserne må forberede sig på nye nedskæringer

I sidste uge afgjorde landets forfatningsdomstol, at fire planlagte spareforslag stred imod landets grundlov, og det har tvunget regeringen til at finde nye nedskæringsområder, sagde Coelho i en tale til nationen.

EU, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank puster eurolandet i nakken og forlanger markante nedskæringer til gengæld for den økonomiske hjælpepakke, landet har fået til at hjælpe det på fode igen. Premierministeren forsikrede portugiserne om, at der ikke vil blive indført nye skattestigninger i 2013, men han gjorde det samtidig klart, at landet må »inddæmme de offentlige udgifter på områder som social sikring, sundhed og uddannelse.«

Coelho gjorde det samtidig klart, at Portugal nu er mere skrøbeligt rent økonomisk end før, og han er bange for, at det kan påvirke de lånebetingelser, som EU, Den Internationale Valutafond og Den Europæiske Centralbank udstak i forbindelse med den økonomiske redningspakke, parterne hjalp Portugal med i 2011.

Coelho understregede samtidig, at Portugal ikke vil bede om en ny hjælpepakke, selvom landet med højesterettens dom kommer til at mangle omkring 10 milliarder kroner i statskassen.

 

Dagens Gossip