Positiv udvikling inden for højresvingsulykker

- Med forbehold for, at tallene stadig kun er foreløbige, så er en rate på 11 ulykker i 2012, med personskade til følge: heraf med 3 dræbte og 7 alvorligt tilskadekomne, et udtryk for en mere positiv tendens, de senere år, når man tænker på, at antallet af højresvingsulykker i perioder har været tæt på 40, og med over 10 dræbte, siger chefkonsulent Frank Davidsen, DTL.

Chefkonsulenten peger samtidig på, at DTL i mange år har haft fokus på højresvingsproblematikken med blandt andet deltagelse i den særlige spejlgruppe, der blev nedsat af Trafikstyrelsen, da ulykkerne var på sit højeste i midten af forrige årti.

- Og den nødvendige fokus skal holdes fortsat, for det har ganske givet en virkning, siger Frank Davidsen.

Det relativt set lave antal alvorlige ulykker med højresvingende lastbiler ligger i øvrigt statistisk set langt under de ulykkesårsager, der registreres for trafikken som helhed.

- Vi er meget langt nede, hvis man sammenligner med tallene for alvorlige ulykker som følge af for høj hastighed, spritkørsel, og manglende sele. Derfor vil en stigning på blot én alvorlig ulykke se voldsomt ud i statistikken. Men der foretages jo mange tusinder højresving hver eneste dag landet over, slutter Frank Davidsen.

Den 10. april er der kick-off for kampagnen ”Trafiksikkerhed i Øjenhøjde" 2013, der foregår frem til sommerferien, på skoler i Jylland, i et bælte fra trekantsområdet over til vestkysten.

Dagens Gossip