Postnord advarer om falsk mail og sms: Svindlere hugger dit NemID og dine penge

08/04/2016 14:07

Morten Larsen

Nyheder
Der er grund til at være skeptisk, hvis en sms tikker ind på din telefon med den glade nyhed om, at du kan hente en pakke fra Postnord. Afsenderen kan være de svindlere, der har succes med at nappe folks NemID-oplysninger og hugge de penge, som folk overfører via MobilePay. Hos Postnord advarer man nu folk om at trykke på linket i sms'en og i en tilsvarende e-mail, der efteraber selskabets egne beskeder i sådan en grad, at det er svært at se forskel. - Den udgiver sig så godt som os, at den kan lægge sig ind i en sms-tråd fra os, fortæller kommunikationschef Morten Nielsen til DR. Svindelnummeret retter sig mod personer, som render rundt med en Android-telefon i lommen, mens iPhone-ejere ser ud til at gå fri fra snydepelsenes seneste påfund. Det gælder om at slette beskeden og lade være med at trykke på linket, lyder det gode råd fra 'de rigtige' Postnord. Læs også: 125 smittet med Roskildesyge efter besøg på restauranter - Hvis du modtager en ægte sms eller mail fra Postnord, så vil der altid stå et pakkenummer, forklarer Morten Nielsen til DR. Fupmagernes besked har følgende ordlyd: 'Din pakke fra Postnord er tilgængelig til afhentning. Følg linket for at se alle oplysninger om din forsendelse.' Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

Mest læste i dag

Der er grund til at være skeptisk, hvis en sms tikker ind på din telefon med den glade nyhed om, at du kan hente en pakke fra Postnord.

Afsenderen kan være de svindlere, der har succes med at nappe folks NemID-oplysninger og hugge de penge, som folk overfører via MobilePay.

Hos Postnord advarer man nu folk om at trykke på linket i sms'en og i en tilsvarende e-mail, der efteraber selskabets egne beskeder i sådan en grad, at det er svært at se forskel.

- Den udgiver sig så godt som os, at den kan lægge sig ind i en sms-tråd fra os, fortæller kommunikationschef Morten Nielsen til DR.

Svindelnummeret retter sig mod personer, som render rundt med en Android-telefon i lommen, mens iPhone-ejere ser ud til at gå fri fra snydepelsenes seneste påfund.

Det gælder om at slette beskeden og lade være med at trykke på linket, lyder det gode råd fra 'de rigtige' Postnord.

Læs også: 125 smittet med Roskildesyge efter besøg på restauranter

- Hvis du modtager en ægte sms eller mail fra Postnord, så vil der altid stå et pakkenummer, forklarer Morten Nielsen til DR.

Fupmagernes besked har følgende ordlyd:

'Din pakke fra Postnord er tilgængelig til afhentning. Følg linket for at se alle oplysninger om din forsendelse.'

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: