For præcis fire år siden vågnede Danmark til -23 grader

Årets korteste dag er rundet, julen står for døren og vinteren er mild. Flere steder er der i dag blevet målt 10 grader og en solid vestenvind.

Men for fire år siden var situationen en ganske anden. Her lå sneen tungt over det danske landskab og det danske farvand var ved af fryse til. Selv vinterbaderne måtte ty til brok over, at isen var for tyk til at komme i vandet.

Sådan fortæller TV 2.

D. 22. december 2010 var dagen, hvor danskernes vintertæft for alvor blev udfordret, da vi vågnede til den koldeste morgen i 29 år.

Flere steder faldt temperaturen til omkring -20 grader, men i Holbæk i Nordvestsjælland blev der målt -23 grader, som er den næstlaveste temperatur målt i Danmark siden kulderekorden fra 1981, hvor temperaturen faldt til -25,6 grader.

Den lave temperatur blev mødt af en varmere luft senere på dagen, som blev årsag til den snestorm der fik Danmark til at gå i stå, og sørgede for, at Bornholm måtte grave igennem en meter sne for at finde jorden.

Julen forblev i øvrigt hvid, og december blev den næstkoldeste i dansk vejrhistorie.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip