Præsident Zuma: Mandela har det meget bedre

Den tidligere sydafrikanske præsident Nelson Mandela ser meget bedre ud efter at have været indlagt på sygehus i mere end to uger, siger den nuværende præsident, Jakob Zuma, tirsdag.

Zuma, som har besøgt anti-apartheid-helten juledag, siger i en erklæring, at lægerne er meget tilfredse med fremgangen i Mandelas tilstand.

- Vi fandt ham i godt humør. Han var glad for at have gæster på denne særlige dag, og han ser meget bedre ud. Lægerne er meget tilfredse med hans fremskridt, siger Zuma.

Den 94-årige Mandela blev indlagt på et hospital den 8. december. Han behandles for lungebetændelse, og han har fået fjernet galdesten. Der havde 23. december i over en uge været stille om Mandelas helbredstilstand.

- Læger har ikke ajourført os om Mandelas tilstand, og lægerne siger ikke noget om, hvornår han kan komme hjem, sagde Zumas talsmand lillejuleaften.

To dage efter besøgte præsident Zuma sin forgænger.

Mandela holdt julefester for børn i sin hjemby Qunu, mens han endnu var præsident i 1990'erne, da børn fra fattige hjem fik gaver. Julefesterne ophørte i 2004, da Mandela trak sig tilbage fra offentligheden.

Mandela sad i fængsel i 27 år for sin kamp mod apartheid. Han blev løsladt i 1990 og blev præsident i 1994.

Nelson Mandela fik Nobels fredspris i 1993.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip