Præstø-forstander: Min retsfølelse er krænket

Forstanderen på Lundby Efterskole, Truels Truelsen, vil ikke modtage en dom for uagtsom legemsbeskadigelse blot for at få fred i sagen om den kæntrede dragebåd. Derfor har han valgt at anke byrettens dom, som han selv mener, er uretfærdig.

- Selvfølgelig ville det være muligt for mig at modtage en fejlagtig dom. Jeg ville nok også kunne leve med den, og jeg ville tænke over den de næste 30-40 år.

Det siger forstander Truels Truelsen til DR Nyheder i det første interview, siden han besluttede at anke dommen fra Byretten i Nykøbing Falster.

- Den ville være til at komme over, for den ville ikke gøre det store ved min hverdag. Men det taler imod min retsfølelse, at jeg skal modtage den for at få fred, tilføjer han.

I byretten blev han kendt skyldig i uagtsom legemsbeskadigelse i forbindelse med Præstø-ulykken for to år siden og blev idømt 60 dages betinget fængsel.

- Jeg vil benytte mig af den chance, som vi alle sammen har for at få prøvet en afgørelse ved den næste retsinstans, siger Truels Truelsen, som fortsat er forstander på efterskolen.

Beslutningen om at anke har været meget svær at træffe.

- Jeg har været i tvivl og vaklet mellem de to muligheder. Op til fem-ti gange om dagen har jeg skiftet mening. Men nu ligger den fast, og ved jeg, at det er det rigtige, jeg har gjort, siger han.

Under ulykken omkom en lærer, og syv elever blev fundet klinisk døde, inden lægerne reddede dem. Flere af eleverne, der var med i dragebåden, lever i dag med hjerneskader og voldsomme psykiske og fysiske mén.

Forstanderens beslutning om at anke dommen har været svær for de involverede elever og forældre, for det betyder, at nogle af eleverne måske skal tilbage i en retssal og vidne.

Flere af familierne havde håbet på, at de med dommen kunne sætte punktum i sagen.

Og netop elevernes situation har påvirket forstanderen meget, lyder det.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip