Præstø-lærer afviser panik

- Selvfølgelig blev jeg chokeret, men jeg gik ikke i chok, som jeg husker det.

Sådan forklarer den 35-årige lærer Rikke Theresia Jensen om øjeblikket efter, at Lundby Efterskoles to lærere og 13 elever var kæntret i skolens dragebåd på Præstø Fjord i februar forrige år.

- Hvordan reagerer du på at falde i det kolde vand? spørger anklager Michael Boolsen.

- Det lyder rigtig mærkeligt. Men jeg opfattede ikke, at vandet var så koldt, som det selvfølgelig var, svarer Rikke Theresia Jensen foran de flere end 20 tilhørere, som tirsdag er mødt op i retslokalet i Nykøbing Falster.

Det var da gruppen forsøgte at vende dragebåden, at den kæntrede, og alle om bord faldt i det iskolde vand.

Selv husker Rikke Theresia Jensen ikke, hvad der gik galt i vendingen:

- Det ved jeg desværre ikke. Det har jeg tænkt over i to år nu, siger hun og tilføjer:

- Det går fra, at jeg er fuldstændig tryg, til at vi ligger i vandet.

Den kvindelige lærer er en af de få, som på imponerende vis fik kæmpet sig land. Dog står mareridtet på fjorden uskarpt i hendes hukommelse.

- Jeg husker nogle få glimt fra, at jeg mærker fast grund under min fødder. Noget med at jeg står oppe i en skov. Næste gang, jeg husker noget helt sikkert, det er i ambulancen, forklarer hun.

Den 44-årige lærer Michael Jørgensen mistede livet under ulykken, og flere elever pådrog sig alvorlige varige mén.

Rikke Theresia Jensen fortæller, at hun havde fuld tiltro til Michael Jørgensens evner som sejler, og at vejret på fjorden den pågældende dag ikke virkede faretruende.

- Jeg ved, at vi ikke var taget ud i en dragebåd, hvis der var kæmpemæssige bølger, fastslår hun.

Flere af de 10 elever, der har vidnet i retssagen, har forklaret, at de var dårlige svømmere, eller at de slet ikke kunne svømme, inden gruppen stævnede ud på fjorden.

Rikke Theresia Jensen erkender tirsdag, at hun havde kendskab til de dårlige svømmere, men at hun ikke overvejede at modsætte sig sejladsen:

- I forhold til dragebådssejladsen så faldt det mig aldrig ind, at vi skulle ud at svømme. Jeg havde så stor tiltro til Michaels evner, at jeg aldrig havde troet, at vi skulle tage et svømmetag. Så derfor reagerede jeg ikke på det.

Rikke Theresia Jensen slap relativt let fra ulykken og har det med egne ord "udmærket" i dag.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip