Præstø-sagen: Lærer anerkender forældres sorg

- Jeg vil godt anerkende den sorg, I sidder med.

Beskeden er rettet mod forældre og elever i retslokalet i Nykøbing Falster, og den er samtidig åbningen på Leo Horsted Iversens vidneforklaring i sagen om den tragiske kæntringsulykke på Præstø Fjord.

Læreren fra Lundby Efterskole var meget involveret i skolens sejlads med dragebåde og skal hjælpe anklager Michael Boolsen med at kaste yderligere lys over efterskolens procedurer i forbindelse med sejladser.

Inden han sætter sig i vidneskranken, spørger han imidlertid dommeren, om han må give en besked til de mange fremmødte forældre og elever, der er mødt op for at overvære afhøringen.

- Det, jeg kommer med nu, kan måske komme til at virke vredesløftende for nogle af jer. Det vil jeg starte med at undskylde. Men jeg kommer med sandheden set med mine øjne, siger den berørte lærer, der står med front mod tilhørerne.

Leo Horsted Iversen var ikke med på den skæbnesvangre sejlads. Men han har stor erfaring med adskillige robådstyper og har blandt andet deltaget ved et sejler-VM.

Anklageren konfronterer ham med, at adskillige involverede elever har forklaret retten, at de aldrig er blevet instrueret i sejlads med dragebåd, betydningen af rigtig størrelse svømmevest, og hvordan de skal forholde sig, hvis båden kæntrer.

Leo Horsted Iversen fortæller, at han altid selv sørger for at instruere inden sejladser. Samtidig fremhæver han skolens sikkerhedsregler, der blandt andet ikke tillader sejlads i vinterhalvåret, og fastslår, at sejladsen i februar forrige år var uansvarlig:

- Den skulle ikke have foregået, den sejlads, siger han og er lige ved at begynde at græde.

Han tilføjer, at han føler skyld over ulykken, der kostede den 44-årige lærer Michael Jørgensen livet og påførte flere af de 13 elever hjerneskader, da de kæntrede i skolens dragebåd.

Mens han afgiver forklaring, sidder Lasse Aadal Jensen for første gang på bageste tilhørerrække sammen med sin far og stedmor.

Lasse Aadal Jensen er den elev, som er blev hårdest medtaget ved ulykken. I dag indtager den 17-årige dreng sin føde gennem en sonde, og hans sprog er begrænset til primitive lyde.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip