To pragtmål og et mega-drop i AaBs sejr mod Esbjerg

Resultatet mandag aften betyder, at AaB rykker op på tabellens andenplads med maksimumpoint efter to spillerunder. Holdet har samme antal point som FC Midtjylland på førstepladsen, men en dårligere målscore.

Esbjerg kom ellers foran på et rigtig perle-mål, hvor kantspilleren Emil Lyng efter 20 minutter drejede bolden op i målhjørnet fra kanten af feltet, uden chance for Nicolai Larsen i AaB-målet.

Scoringen satte gang i en meget chance-rig kamp, hvor begge hold havde fine tilbud i hver sin ende. Alligevel kunne Esbjerg gå til pausen med stillingen 1-0 og med kurs mod Superligaens førsteplads. 

AaB-træner Kent Nielsen havde modsat kanon-kampen mod FCK valgt at rotere i sit angreb - angiveligt for at bevare gnisten i de forreste geledder. Her var Jeppe Curth, trods sin scoring i sæson-præmieren, sat på bænken og ind kommet unge Rolf Toft.

Kent Nielsen begrundede selv udskiftningen af Jeppe Curth med et tæt kampprogram til trods for, at klubben med opgøret i Esbjerg kun har spillet fire kampe i denne sæson. AaBs nye angriber fik dog ikke meget ud af det, de gange chancen bød sig tæt under mål.

Havde de 9517 tilskuere i Esbjerg brugt pausen på at glæde over hjemmeholdets udsigt til at blive ligaens nye førerhold, blev de slemt skuffede.

Hjemmeholdet forpurrede nemlig selv den mulighed i opgørets sidste halvdel. 

Her stormede først AaBs hjemvendte midtbaneslider Kasper Risgård efter 52 minutter ind i Esbjergs målfelt og headede flot et indlæg fra højresiden i mål til 1-1. Afslutningen fra Risgård fangede fuldstændig målmand Frederik Rønnow på det forkerte ben.

Og knap ti minutter senere blev Frederik Rønnow så igen fanget. Denne gang var det dog i en ordenligt bommert af den unge målmand.

Efter et hjørnespark tabte den udlejede keeper fra AC Horsens en høj og helt ufarlig bold ned i ryggen på holdkammerat Peter Ankersen, hvorefter den trillede i mål.

Selvom Esbjerg kæmpede heroisk videre, kunne holdet ikke udligne AaBs føring og tabte kampen 2-1. 

Esbjerg møder søndag Brøndby på udebane, mens AaB skal en tur til Slagelse og FC Vestsjælland mandag aften.

 

Dagens Gossip