Praktiserende læger skriver avisannonce til Astrid Krag

Opfordringen kommer efter, at forhandlingerne brød sammen tilbage i november 2012. Regionerne og de praktiserende læger var uenige omkring en række punkter, der skulle effektivisere sundhedssystemet og gøre kontrollen med de praktiserende læger større.

Nu truer regionerne angiveligt med at opsige aftalen med de praktiserende læger, og det får formand for PLO, Henrik Dibbern, til at reagere. Han kræver regionerne tilbage til forhandlingsbordet.

»Det her kan ende med, at aftalen mellem de praktiserende læger og det offentlige ophører, og det er noget, vi stort set aldrig har set før,« siger han og henviser til en konflikt i 1984, hvor situationen dog ikke nåede så vidt.

Når foreningen inddrager sundhedsminister Astrid Krag, skyldes det, at sundhedsloven foreskriver, at ministeren i en bekendtgørelse skal diktere lægernes takster, hvis forhandlinger mellem parterne ikke ender i en ny aftale.

»Det scenarie vil betyde, at patienter ikke længere kan regne med, at man har betalt for lægebesøget via sit sygesikringskort og dermed selv skal betale for at gå til læge,« siger Henrik Dibbern.

Regionernes chefforhandler Jens Stenbæk siger til Berlingske Nyhedsbureau, at forhandlingerne kun kan genoptages, hvis de praktiserende læger vil være med til at effektivisere den almene praksis. Derudover er betingelsen for en ny aftale, at regionerne får mulighed for bedre at styre de 2,3 millioner kroner, som hver praktiserende læge ifølge regionerne i gennemsnit får om året.

Der er 3.600 praktiserende læger i Danmark fordelt på omkring 2.000 klinikker.

 

Dagens Gossip