Presset hotelkonge må aflevere hotel tilbage

Det sker 1. november, hvor Aage V. Jensens Fonde igen vil have den fulde kontrol over hotellet, der aldrig blev den succes for Galalys Helnan-koncern, som han formentlig havde håbet på. Under Galalys ejerskab var fonden fortsat hovedpanthaver i hotellet.

Enan Galaly havde ellers store visioner for hotellet, der blandt andet skulle renoveres og have oprettet en spa- og wellnessafdeling. Men de seneste års økonomiske krise har sat en stopper for det, skriver han i et brev til medarbejderne på Hotel Hvide Hus i Køge:

»Desværre kunne de ovennævnte planer ikke realiseres på grund af den økonomiske krise, der er i Europa, den ustabile økonomiske og politiske situation i Mellemøsten, hvor vores placering af hoteller kun er i begge disse verdensdele,« skriver Enan Galaly, stifter af Helnan-koncernen som står bag 15 hoteller i Danmark, Tyskland, Sverige, Østrig, Marokko og Egypten.

Ifølge Jyllands-Postens oplysninger kæmper Helnan-koncernen med et gæld på knap 750 mio. kroner, ligesom selskabet over de seneste fem år har haft et driftstab på 130 mio. kroner. Det betyder, at koncernen skal effektivisere seks-syv hoteller, og en samlet plan for forløbet bliver præsenteret i slutningen af august. Dog bliver der ikke tale om afskedigelser, siger Enan Galaly til avisen.

 

Dagens Gossip