Prins Harry dræbte talibanere i Afghanistan

Blandt de øvrige soldater i militærlejren Camp Bastion i Afghanistans sydlige Helmand-provins var han kendt som kaptajn Wales.

Nu er kaptajnen, der i bredere kredse kendes som prins Harry af Storbritannien, hjemme igen efter 20 uger, hvor han har fløjet Apache-kamphelikoptere og beskudt fjenden på landjorden, fortæller han i interviews med en række medier.

Blandt andet svarer han også på, om han har slået ihjel i den tid, han har været en del af de britiske styrker i den urolige Helmand-provins.

- Ja, det har masser af mennesker. Eskadrillen har været derude. Alle har skudt en del, siger han.

- Tage et liv for at redde et liv, siger Harry og tilføjer, at hans arbejde har været at sikre soldaterne på landjorden.

- Hvis det vil sige at skyde på nogen, der skyder på dem, så gør vi det, fortæller han.

Prinsen forlod Afghanistan tidligere mandag og gav i den forbindelse interview til en række medier på den betingelse, at de ikke måtte offentliggøre det, før han var ude af det krigshærgede land.

Harry har været andenpilot på de helikoptere, der bakkede landstyrker op i kampen mod Taliban, og han har fulgt britiske og amerikanske helikoptere, når de skulle ud og evakuere sårede soldater.

Som andenpilot havde han ansvaret for våbensystemet på Apache-helikopterne, der er hærens mest sofistikerede kamphelikoptere, der er udstyret med Hellfire luft-til-jord raketter, 30 millimeter maskingeværer og raketter.

Prins Harry har tidligere gjort tjeneste i Afghanistan, nemlig i 2007-2008, hvor han befandt sig i landet i 10 uger.

På det tidspunkt havde han endnu ikke fået uddannelsen som helikopterpilot, men arbejdede i stedet med at koordinere luftangrebene på Taliban.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip