Prins Joachim er dybt forgældet: Salg af Schackenborg redder økonomien

I går offentliggjorde Kongehuset prins Joachim og prinsesse Marie, at de flytter til København af private hensyn.

Men ifølge en ekspert i kongehusets økonomi - Jens Høvsgaard - har det nok også haft en betydning, at prinsen slipper af med en kæmpe gæld, der er vokset med næsten 42 millioner kroner siden 2007.

Det skriver Berlingske.

“Schackenborg er voldsomt forgældet. Inden for de seneste syv år har prins Joachim lånt, hvad der svarer til en halv mio. kr. om måneden for at dække sine udgifter. Jeg ser derfor kun to muligheder. Enten har realkreditinstituttet sagt, at nu går den ikke længere. Eller også har han omsider indset, at han ikke er i stand til at drive den forretning. At gælden bare vokser og vokser,” siger Jens Høvsgaard til avisen.

Læs også: Prins Joachim og prinsesse Marie flytter hjemmefra

Den nystiftede fond, som overtager slottet, bliver på 113 millioner kroner. De 13 millioner kroner kommer fra prins Joachim selv. Beløbet svarer til den folkegave, som han og hans daværende hustru, grevinde Alexandra, fik i folkegave til renovering af slottet.

De 100 millioner kroner kommer fra Bitten og Mads Clausens Fond, Ecco Holding og Ole Kirks Fond.

“De rige venner har endnu en gang reddet hans røv. Det er de samme familier, der har været med til at sponsorere ham i hele hans voksne liv. De gør det af personlig forfængelighed. For nogle giver det et enormt kick at blive fotograferet med de kongelige og inviteret med til bal på slottet. Det er de villige til at betale en frygteligt masse penge for,” siger Jens Høvsgaard.

 

Dagens Gossip