Prinsesse Nathalie kritiserer rideforbund: Stram op!

Flere danske ridesportstalenter bliver ifølge prinsesse Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg aldrig til noget, fordi pengene i dansk ridesport er for få.

Prinsessen retter derfor en kritik af Dansk Ride Forbund, som bør hjælpe de allerstørste talenter med at sikre et økonomisk fundament.

- De skal blive meget bedre til at tiltrække flere sponsorer.

- Hvis der er en rytter, som har en rigtig god hest, men måske ikke den store økonomiske baggrund, bør de gå ind og støtte sådan en rytter, så han ikke bare sælger hesten, siger prinsesse Nathalie til Danmarks Idrætsforbunds magasin Idrætsliv, der udkommer fredag.

Prinsessen, som er bosat i Tyskland, giver et eksempel på, hvorfor tyske ryttere har bedre vilkår.

- Til et mesterskab her i Tyskland får vinderen 30.000 euro (225.000 kroner). Hvis du vinder et dansk mesterskab, får du 10.000 kroner.

- Med 10.000 kroner kommer du ikke engang til og fra DM. Der er ikke rigtig nok at kæmpe om i dansk ridesport, og det, synes jeg, er lidt synd, siger prinsesse Nathalie.

Hun mener, at udviklingen går i den gale retning.

- Det er en lidt synd udvikling, hele sporten har taget, for der er helt sikkert folk, som har et utroligt stort talent inden for visse sportsgrene, men som ikke har muligheden for at dyrke den, og så bliver de derhjemme.

- Sådan er det over det hele, men især inden for ridning, siger prinsessen.

Nathalie efterlyser samtidig større professionalisme i Dansk Ride Forbund.

- Nogle gange glemmer Dansk Ride Forbund, at der er ting, man skal spørge rytterne om.

- Når for eksempel landstræneren får en ny kontrakt, synes jeg, A-truppen skal spørges, om det er okay, eller om der er noget, som skal ændres i kontrakten.

- Det er trods alt os, som skal være tilfredse og ikke Dansk Ride Forbund. Det skete sidste år, og det, synes jeg, ikke var særlig sjovt, siger prinsessen.

- Jeg har ikke noget imod landstræneren, og jeg er sådan set også tilfreds med, at han fik en ny kontrakt, men jeg synes, at vi skulle være blevet spurgt, for der er altid visse ting, der kan blive forbedret, som måske skal stå i kontrakten, siger hun.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip