Prisen på hjemmehjælp svinger kraftigt

I undersøgelsen er der taget højde for forskellene i afstande mellem de ældres hjem og de ældres sociale og sundhedsmæssige forskelligheder. Og de store forskelle vidner om, at der grundlag for at spare mange millioner, mener direktør i Dansk Erhverv, Christian T. Ingemann.

»Tilbage står, at der er 600 millioner kroner at vinde, hvis den dyreste halvdel af kommunerne kunne drive hjemmehjælpen til samme pris som den billige halvdel. Alle kommuner bør drive hjemmehjælpen så fornuftigt og billigt som muligt,« siger han til Jyllands-Posten.

Christian T. Ingemann peger på, at besparelsen blandt andet kan opnås ved at få flere private hjemmehjælpsleverandører.

»En effektiv ledelse og bedre tilrettelæggelse af arbejdet er ofte konsekvensen, når en opgave sendes i udbud, og private får lov til at byde. Det ville være sundt med mere konkurrence på hjemmehjælpsområdet,« forklarer han i Jyllands-Posten.

I Solrød Kommune, der ligger i den dyre ende af undersøgelsen, peger bestillerchef Bente Johansen på, at Solrød ligger i top, fordi det er en lille og ung kommune med få plejekrævende ældre. Det gør det svært at udnytte ressourcerne optimalt, forklarer hun.

»Umiddelbart er det svært at se, at der er et rationaliseringspotentiale, når den kommunale hjemmepleje er så lille, som den er her hos os,« siger hun til Jyllands-Posten.

I undersøgelsens billigste kommune, Hjørring, koster personlig pleje 343 kroner i timen på en hverdag, mens prisen for samme ydelse koster 610 kroner i Solrød.

 

Dagens Gossip