Prisfald på sommerhuse stoppet

Sommerhusejere har været igennem flere magre år med faldende priser, lange salgstider og høje prisnedslag. Men udviklingen ser nu ud til at vende. Fra maj til juni er prisnedslagene blevet 10 procent mindre, salgspriserne er steget svagt med 0,2 procent, og salgstiden er faldet med 6 procent.

- Prisfaldet er stoppet på sommerhusmarkedet, og priskurven er siden årsskiftet fladet ud. Og selvom der stadig gives store nedslag i prisen, er nedslagene ikke så store, som de har været. Men før man som sommerhusejer får armene helt op over hovedet, skal man huske på, at det netop nu er højsæson for sommerhussalget, og det påvirker selvfølgelig tallene i en positiv retning. Men ifølge vores analyser viser sommerhusmarkedet mere positive takter, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Sommerhuspriserne har siden januar ligget mere stabilt, og der bliver nu givet mindre prisnedslag. Der bliver netop nu givet nedslag på 1.200 kroner per kvadratmeter. Det svarer til, at der i gennemsnit i dag barberes godt 100.000 kroner af udbudsprisen, når sommerhushandlen skal på plads. For et år siden var nedslagene i gennemsnit på godt 110.000 kroner.

Fortsat lang salgstid for sommerhuse

Sommerhusejerne skal stadig kæmpe mere end andre boligejere for at få solgt sommerhuset. I gennemsnit tager det over 300 dage at komme af med sit sommerhus.

 

Dagens Gossip