Privatansatte i København skal hjælpe de ældre

Hjemmehjælperen, som kommer for at bade den ældre, eller medarbejderen, der skal hjælpe med genoptræningen af den nye hofte, vil fremover i højere grad være privat ansat.

Sådan lyder forventningen, når kommunerne i løbet af foråret får mulighed for at udbyde større opgaver på ældreområdet og lade private firmaer konkurrere på prisen, skriver Jyllands-Posten.

I øjeblikket fastlåser kommunen prisen på ældrepleje, og private firmaer kan byde sig til, hvis de kan levere hjælp til den pris.

I Københavns Kommune er sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) klar til at udbyde store opgaver på ældreområdet.

- I dag er der en række mindre private firmaer, som løser lettere rengøringsopgaver, mens kommunen har de tunge plejeopgaver, siger hun.

- Fremover skal de private kunne byde på hele plejeopgaven, hvis de vil være med, tilføjer SF-borgmesteren til Jyllands-Posten.

Socialminister Karen Hækkerup (S) forventer, at de nye udbudsregler vil styrke valgfriheden for borgerne.

- I dag er der faktisk mange borgere, som ikke har et frit valg, fordi der ikke er leverandører i deres kommune, siger hun.

- Når kommunerne kan sammensætte større udbud, hvor de puljer for eksempel et plejecenter med en række hjemmeboende ældre, bliver det interessant for flere private virksomheder at byde, lyder det fra socialministeren ifølge Jyllands-Posten.

Ældresagen frygter, at der kan være tale om en ren spareøvelse, lyder det.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip