”Projekt Dygtige Unge” overdrages til Gribskov, Helsingør og Hillerød

Nordsjællands Håndboldklub og Foreningen Nydansker har, med økonomisk støtte fra Social- og Integrationsministeriet, drevet ”Projekt Dygtige Unge” siden 1. juli 2011.

Deres projekt kører et år, og nu overdrages projektet til de tre kommuner, da det sidste halvår af projektperioden skal bidrage til, at metoden og de gode erfaringer, bliver udbredt til andre kommuner.

De unge, der deltager i projektet er hovedsagligt i aldersgruppen 14-17 år, og de har stærke sociale udfordringer, og mange har været ude i kriminalitet og misbrug.

- En af de ting, der gør ”Projekt Dygtige Unge” helt særligt er, at det er en sportsklub, der går forrest og tager det sociale ansvar i lokalområdet. Det næste vi skal sikre er, at de gode erfaringer bliver brugt og givet videre, og jeg er glad for at være med ved overdragelsen til kommunerne, der er første skridt på vejen, siger Social- og integrationsminister Karen Hækkerup.

”Projekt Dygtige Unge” skal medvirke til, at udsatte unge får adgang til et netværk af erhvervsledere og erfarne ansatte fra lokale virksomheder gennem mentorordninger.

Kontakten skal motivere de unge til at vælge at tage en uddannelse og få en tilknytning til arbejdsmarkedet.

Social- og integrationsministeriet støtter ”Projekt Dygtige Unge” med 1,1 millioner kroner i perioden 1. juli 2011 til 30. juni 2013.

 

Dagens Gossip