Prostituerede angrebet i Bagdad: Op mod 30 dræbt

Omkring 20 kvinder og ni mænd blev lørdag fundet dræbt i to bygninger i et boligområde i Bagdad, fortæller kilder i politiet og Iraks regering.

Drabene fandt sted, da bevæbnede mænd stormede de to bygninger i bydelen Zayouna.

En kilde fra politiet fortæller nyhedsbureauet Reuters om det grusomme syn, der mødte ham, da han gik ind i bygningerne.

- Da vi gik op ad trapperne, så vi nogle kvindelig og blod strømme ned fra trapperne.

- Vi gik ind i en lejlighed og fandt lig alle steder, nogle lå på sofaen, andre på gulvet, og en kvinde, der tilsyneladende havde forsøgt at skjule sig i et køkkenskab, var blev skuddræbt der, fortæller han.

Ifølge nyhedsbureauet AFP blev bygningerne efter sigende brugt til prostitution, og de indtil videre ukendte gerningsmænd havde angiveligt efterladt en besked over døren til en af de stormede bygninger: "Dette er skæbnen for enhver form for prostitution", stod der.

En kilde i indenrigsministeriet sætter dødstallet til 25 kvinder.

- 25 kvinder blev dræbt og otte personer såret, heriblandt fire mænd, da bevæbnede mænd stormede to bygninger i et boligområde i Zayouna i det østlige Bagdad, siger kilden.

Tidligere har shiamuslimske militser angrebet og dræbt prostituerede i samme bydel.

Samtidig er shiamuslimske militser blev mere synlige i Bagdad, efter at sunnimuslimske militante med den voldelige Islamisk Stat-bevægelse - tidligere kendt som Den Islamiske Stat i Irak og Levanten (Isil) - i spidsen har indledt en offensiv i store dele af landet.

/Ritzau/AFP

 

Dagens Gossip