Protesterne fortsætter mod Mursi

Hundredvis af egyptere fortsætter deres protester mod præsident Mohamed Mursi i hovedstaden Kairo.

- Hvorfor gør han dette? Han burde være præsident for alle egyptere og ikke kun for Det Muslimske Broderskab, siger en aktivist foran præsidentpaladset.

Også de egyptiske aviser er onsdag fyldt med nyt om de voldsomme protester mod landets demokratisk valgte magthavere.

- Den sidste advarsel: Præsidentskabet er under belejring, lyder en af overskrifterne i avisen al-Shuruk.

- Revolution på præsidentens dørtrin, skriver den uafhængige avis al-Watan.

Tirsdag aften var titusindvis af mennesker samlet til demonstrationer foran præsidentpaladset, hvor de gentog de samme slagord, som under oprøret, der væltede landets tidligere præsident Hosni Mubarak.

- Forsvind!, gjaldede det taktfast fra de ophidsede demonstranter, som i løbet af aftenen kom i klammeri med urobetjente, der forsøgte at dæmpe gemytterne.

Egypterne er vrede over præsident Mursis forsøg på at udvide sine magtbeføjelser med et omstridt dekret, og de kritiserer i det hele taget landets nye magthavere for at haste en ny forfatning igennem.

Mange af demonstranterne forlod præsidentpaladset i velhaverkvarteret Heliopolis i nattens løb. Flere hundrede blev dog tilbage og fortsatte protesterne helt til daggry.

Også på Tahrir-pladsen i hjertet af byen overnattede hundredvis af demonstranter i telte, der de seneste 14 dage har ageret hjem for mange Mursi-modstandere.

Tirsdag aften forlod Mursi præsidentpaladset tæt omgivet af adskillige sikkerhedsfolk. Hans pludselige retræte kom efter voldsomme sammenstød mellem ophidsede demonstranter og urobetjente.

Kilde: AFP

 

Dagens Gossip