Provinslufthavne slikker stadig sårene

Når den danske luftfartsbranche om 27 dage kan gøre status for 2012, vil Cimber Sterlings konkurs den 3. maj unægteligt stå som en af de vigtigste begivenheder i det forgangne år, og en begivenhed, som stadig sætter sig spor. Ikke mindst i passagerstatistikkerne i de danske indenrigslufthavne, skriver check-in.

I lufthavnene i både Århus og Aalborg kæmper man således stadig med at komme tilbage til de passagermængder, som man havde på indenrigsruterne til København.

Stor udfordring
Hårdest ramt af de to lufthavne blev Aarhus Lufthavn, der i månederne efter konkursen måtte sige farvel til næsten hver anden passager. Det går fremad med at genvinde terrænet, men der er fortsat et arbejde at gøre. I november havde lufthavnen 23.183 indenrigspassagerer. Det er en tilbagegang på mere end 21 procent i forhold til samme måned sidste år.

Turbulens på markedet
I Aalborg Lufthavn må man også notere et markant fald i passagertallet på indenrigsruten til København.

- Når vi om en måned gør 2012 op forventer jeg en gennemsnitlig tilbagegang i indenrigstrafikken på omkring 10 procent, siger direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn og fortsætter: Set i lyset af netop den turbulens, der har været på det marked, er vi godt tilfredse med, at vi kan tilbyde 16 daglige returflyvninger til København – og at vi er dækket godt ind med såvel tidlige morgen- som sene aftenafgange til glæde for vores passagerer.

87.788 passagerer rejste i november mellem Aalborg og København, hvilket er en tilbagegang på 12,3 procent i forhold til samme måned sidste år, hvor der rejste 100.092 på indenrigsruten.

 

Dagens Gossip