Psykisk syg kan efter 11 år løslades fra Guantanamo

Manden, Ibrahim Idris, har siddet fængslet i Guantanamo-fængslet i mere end 11 år, og han har på grund af alvorlig psykisk sygdom tilbragt store dele af sin tid der på en psykiatrisk afdeling, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ibrahim Idris er fra Sudan, og han har siddet fængslet som såkaldt fjendtlig kombattant, men han er aldrig blevet formelt sigtet.

Dommerens afgørelse kommer, efter advokater fra det amerikanske justitsministerium onsdag indgav papirer for domstolen, der indikerede, at den amerikanske regering ikke længere ville modsætte sig hans løsladelse. Det fremgår ikke, hvorfor regeringen har besluttet at droppe sine indsigelser.

Ibrahim Idris’ advokater har gentagne gange hævdet, at hans psykiske sygdom er så alvorlig, at han ikke kan udgøre en sikkerhedstrussel.

Kort efter sin ankomst til Guantanamo i 2002 blev han af en amerikansk militærpsykiater diagnosticeret som skizofren.

I henhold til de amerikanske myndigheders opgørelser har omkring 86 af de 166 indsatte i fængslet i princippet kunnet løslades eller overføres til myndigheder i andre lande siden 2010.

Ud af de knap 800 indsatte, der i alt har siddet fængslet i Guantanamo, er kun syv blevet dømt for forbrydelser.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip