Publikum kropsvisiteret inden digtoplæsning

Sikkerhedstjekket var næsten mere omfattende end i en lufthavn, da folk mødte op til Yahya Hassans digtoplæsning på H. C Andersen Skolen i Vollsmose tirsdag aften.

Skoene skulle af og jakken smides, før politibetjente begyndte at kropsvisitere hver og én. En metaldetektor skulle fortælle, om nogle af gæsterne havde taget genstande såsom våben med til arrangementet.

Der var både kvinder med tørklæde, unge og ældre danskere og mænd med anden etnisk baggrund, der stod i kø til arrangementet, der startede klokken 19.

For at overhovedet at komme ind på skolen skulle man igennem to afspærringer, som politiet havde sat op til aftenens anledning.

Overalt på pladsen står betjente klar til at forhindre, at den 18-årige digter ikke udsættes for vold eller trusler.

Gruppevogne er placeret rundt omkring på skolen, betjente på motorcykler tjekker området og flere betjente står fordelt ved indgangen for at tjekke folks tasker, inden gæsterne kan gå videre mod indgangen.

Men den ekstreme sikkerhed ved arrangementet kommer ikke ud af ingenting.

I oktober udgav Yahya Hassan digtsamlingen "Yahya Hassan", som satte både religionen Islam og sin egen familie i kritisk lys.

Den kontroversielle digtsamling har medført både klapsalver og dødstrusler siden udgivelsen.

Allerværst gik det til, da Yahya Hassan for en uge siden blev overfaldet på Københavns Hovedbanegård af en mand, der tidligere var dømt for terrorisme.

Efterfølgende har digteren haft Politiets Efterretningstjeneste (PET) til at se efter ham i døgndrift. En sikkerhed som blandt andet Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard og Muhammed-tegneren Kurt Westergaard får tildelt.

De 225 billetter til digtoplæsningen i Vollsmose er fuldkommen udsolgt, og over 50 journalister er med til at dække begivenheden på folkeskolen.

Se optagelser fra området omkring H.C. Andersen Skolen i Vollsmose herunder:

 

Dagens Gossip