Putin afviser Kijev-påstand: Vi har ikke sendt soldater

Rusland nægter fortsat, at russiske soldater er på mission i Østukraine, efter at styret i Kijev søndag har sagt, at to russiske soldater er tilbageholdt i Donbass. De to soldater anklages for "terrorhandlinger".

- Det kan jeg ikke bekræfte. Dette er heller ikke rette sted at besvare sådanne spørgsmål.

- Både her og i Forsvarsministeriet har vi gentagne gange sagt, at der ikke er russiske soldater i Donbass, siger Dmitrij Peskov, som er Kremls talsmand.

Donbass er delvist kontrolleret af prorussiske separatister.

Ukraines sikkerhedschef, Valentin Nalivaitjenko, beskylder de to russiske soldater for at have dræbt en ukrainsk soldat. Russerne vil blive anklaget for "terrorhandlinger", siger han ifølge nyhedsbureauet Reuters.

De to russiske soldater skal ifølge chefen for den nationale sikkerhed være taget til fange i Lugansk, hvor de var på mission "med et mål om terror og med våben i hænderne rettet mod vore borgere."

Både regeringen i Ukraine og forsvarsalliancen Nato har beskyldt den russiske præsident, Vladimir Putin, for at støtte prorussiske separatister med soldater og militært udstyr.

Ukraine har i månedsvis sagt, at Rusland har sendt soldater til landet.

Internationale medier - heriblandt Vice News - har beskrevet under reportager i Ukraine og Rusland, at russiske soldater er dræbt i Ukraine under krigen, der har kostet flere end 6000 menneskeliv siden sidste forår.

Det seneste døgn er to ukrainske soldater dræbt og fire andre såret i forskellige angreb i Østukraine, hvor våbenhvilen indgået tidligere på året i den hviderussiske hovedstad, Minsk, har svære betingelser.

En talsmand for militæret, Andrij Lysenko, bekræfter de seneste tab.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip