Putin holder børn fra den amerikanske drøm

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har fredag skrevet under på et omdiskuteret lovforslag, der forbyder amerikanske familier at adoptere russiske børn, oplyser Kreml.

Lovforslaget træder ifølge Kreml i kraft 1. januar. Det er hævn for en amerikansk lov, der straffer de russiske myndigheder, som har været involveret i advokat Sergej Magnitskijs død i fængslet i 2009.

En magtfuld rådgiver i Kreml oplyser fredag, at godt et halvt hundrede russiske børn, der skulle have været bortadopteret til amerikanske forældre, nu vil få nye russiske forældre som følge af præsident Putins underskrift.

- Der er 52 børn, hvis adoption er verserende. Jeg regner med, at de kan adopteres i Rusland, siger Putins repræsentant for børnerettigheder, Pavel Astalkhov, til nyhedsbureauet Interfax.

Samtidig har en russisk domstol fredag frikendt en tidligere højtstående fængselsembedsmand for uagtsomhed i forbindelse med Magnitskijs død i fængslet.

Episoden udløste den gang en diplomatisk krise i forholdet til USA.

Dommer Tatiana Neverova i Tverskoj Distriktsret erklærede Dmitrij Kratov, der var vicechef i Butirka-fængslet, uskyldig. Han havde gjort alt, hvad der stod i hans magt for at hjælpe Magnitskij, sagde hun.

Beslutningen var ventet, efter at anklagere tidligere på ugen sagde, at Kratov skulle frifindes, fordi der ikke var nogen sammenhæng mellem hans handlinger og Magnitskijs død.

Kratov var den eneste myndighedsperson, der forblev tiltalt for Magnitskij død, som hans tilhængere siger, blev iværksat af topembedsmænd, efter at advokaten opdagede skattesvindel på højt niveau.

Magnitskij skæbne afstedkom international forargelse og førte til vedtagelse af en amerikansk lov, der sortlister de russiske embedsmænd, som angiveligt har været involveret i Magnitskijs død.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip