Qatar-klub fik Markussen til halv pris

I mere end to årtier har Barcelona og Ciudad Real domineret verdenstoppen i herrehåndbold sammen med de bedste tyske klubber. Men nu kradser den økonomiske krise så hårdt i Spanien, at Ciudad Real, der i mellemtiden er blevet til Atletico Madrid, ser ud til at blive reduceret til et middelmådigt spansk hold i den kommende sæson.

Senest udtrykt gennem hastesalget af den danske venstre back, Nikolaj Markussen, til Qatar-klubben Eljaish blot få dage efter, det spanske hold kvalificerede sig til kvartfinalen i Champions League, hvor mandskabet også var i finalen sidste år.

Der var indskrevet en frikøbsklausul i Nikolaj Markussens kontrakt med Atletico Madrid på 800.000 euro (knap 6 mio. kr.), men så mange oliemillioner har Qatar-klubben ikke betalt for at få danskeren med det samme på en 15 måneder lang kontrakt.

Ifølge det internationale håndboldsite, handball-planet.com, fik Qatar-ejerne danskeren for halv pris, 400.000 euro (knap 3 mio. kr.) hvilket dog stadig er mange penge i en håndboldverden, hvor normalen er, at man ikke betaler overgangssummer, men henter spillere ved kontraktudløb.

Nikolaj Markussen er ikke den eneste, der forlader eller allerede har forladt Atletico Madrid. Også fløjen Roberto García Parrondo har meddelt, at han skifter til det ungarske hold Pick Szeged, der har fået spansk træner, nemlig den tidligere landstræner Juan Carlos Pastor.

Og i begyndelsen af marts meddelte klubbens direktør, Luis Miguel Lopez, at han trak sig med omgående virkning efter seks år på posten. Ved den lejlighed sagde han, at Atletico i den kommende sæson vil få en middelmådig trup, og allerede dér blev der talt om et 'kontrolleret kollaps' i topklubben.

Atletico Madrid har stadig en stjernebesat trup med den makedonske højre back Kiril Lazarov, den spanske streg, Julen Aguinagalde og kroaten Ivano Balic som nogle af de store profiler. Men hvis udsigten er lønnedgang, dæmpede ambitioner og europæisk håndbold på anden eller tredje klasse, er det kun et spørgsmål om tid, inden næste profil følger Nikolaj Markussen ud af klubbens bagdør.

 

 

 

 

Dagens Gossip