R Minkavlere skovler penge ind

Danske minkavlere bliver ofte i offentligheden mødt af kritik. Etiske problemstillinger og dårlige forhold for dyrene har igen og igen fået dyreaktivister på banen, men branchen er tilsyneladende ligeglad.

Kopenhagen Fur har på fem auktioner i september solgt 20 millioner minkskind til en værdi af 10,5 milliarder kroner. Det skriver Kopenhagen Fur i en pressemeddelelse.

Efterspørgslen på minkskind er drevet af de asiatiske vækstøkonomier, men også stigende russisk interesse.

- Kopenhagen Fur er én af de danske virksomheder, der for alvor har fået fodfæste i Kina. Vi definerede en klar Kina-strategi for snart 20 år siden, og det er denne vedvarende indsats, vi i dag ser resultaterne af, siger administrerende direktør i Kopenhagen Fur, Torben Nielsen.

Tendensen bliver bekræftet af en ekspert på området.

- Trods krisen i verden er der tegn på stigende afsætning og stigende priser på minkskind, og det er overraskende, også fordi det ikke tyder på, at kurven er ved at knække, siger Henning Otte Hansen, der er fødevareøkonom på Københavns Universitet, til Newspaq.

Gennemsnitsprisen på danske minkskind ligger i år på 504 kroner mod 401 kroner sidste år, og det er der en god grund til.

- Man får faktisk en merpris på 15 til 20 procent for danske mink sammenlignet med andre lande. Der er åbenbart en bedre kvalitet af tættere og blankere pels blandt andet takket være godt avlsarbejde og ordentlig føde, siger Henning Otte Hansen.

Han peger på, at selvom de danske avlere indimellem havner på avisernes forsider, så er gode love og regler med til at sikre de nogle af de bedste forhold i verden.

 

Dagens Gossip