R: Vi vil ikke flytte arbejdspladser - Vi vil skabe nye

Skrevet af admin

12/06/2015

Mest læste i dag

Venstres udspil, der skal skabe flere job i hele Danmark, får en noget lunken modtagelse af De Radikale. Ida Auken (R), der er partiets erhvervsordfører, mener, at udspillet er "uambitiøst" og har i stedet helt andre forslag til, hvordan man skaber vækst i Danmark.

- I stedet for at diskutere, hvordan vi kan flytte rundt på de statslige arbejdspladser, så skal vi skabe nye private arbejdspladser i den grønne industri, siger hun til Ritzau.

- Venstre overser igen den vigtigste af alle dagsordener. Det er de grønne arbejdspladser, som virkelig skaber vækst og arbejdspladser i yderområderne.

Dermed affejer hun umiddelbart Venstres idé om at flytte statslige arbejdspladser væk fra hovedstadsområdet og ud til yderområderne i Danmark.

Hun mener, at Danmark er på rette vej med at få skabt grønne arbejdspladser, og at det i højere grad er den vej, landet fortsat skal gå.

- Vi skal fortsætte den vej, som vi er gået indtil videre, hvor vi sætter os nogle høje mål i Danmark, og så leverer virksomhederne på de mål.

- Det er det, der gør, at vi har virksomheder som Vestas, Danfoss og Grundfos, som jo leverer på de høje ambitioner og samtidig skaber arbejdspladser.

Selvom De Radikale ikke jubler over Venstres forslag, mener partiet ikke som sådan, at det er en dårlig idé at have statslige arbejdspladser i yderområderne.

- Det er klart, at vi skal ikke flytte flere statslige arbejdspladser til de store byer. Men det vigtige er at skabe nye arbejdspladser - ikke at flytte rundt på de eksisterende.

/ritzau/