R vil hæve ulandsbistand i modsætning til S

De Radikale ser radikalt forskelligt på ulandsbistanden fra Socialdemokraterne, som vil fastfryse beløbet og bruge flere penge på at sende afviste asylsøgere retur til deres hjemlande.

Det siger De Radikales leder, økonomiminister Morten Østergaard, fra Folkemødet på Bornholm.

- Regeringens politik på ulandsbistanden har været god. Vi har haft en stigning. Vi har en målsætning om at genoprette bistanden til én procent af BNI. Det synes jeg, vi skal holde fast i. Det er regeringens politik. Den er god, som den er, siger Morten Østergaard.

Han erkender, at Socialdemokraterne ser anderledes på sagen, ligesom Venstre vil sænke ulandsbistanden til 0,7 procent af BNI, som FN anbefaler som mindstemål. Danmark vil selv med lavere bistand være et af verdens fem førende givere.

- Det er velkendt, at Socialdemokraterne ser anderledes på sagen. Men vi synes ikke, at vi skal tørre regningen for fremtidens velfærd af på verdens fattigste, siger Morten Østergaard.

Spørgsmål: - Ulandsbistanden bruges blandt andet til at integrere flygtninge i Danmark. Men S vil bruge flere penge på at sende afviste asylsøgere hjem. Hvad synes du?

- Der er ikke noget nyt i at hjælpe flygtninge med at vende hjem via ulandsbistanden. Det arbejdede man også med, da der var en radikal udviklingsminister (Christian Friis Bach, red.), siger Morten Østergaard.

- De, der ikke får asyl, skal selvfølgelig have en hjælpende hånd til at komme hjem.

Morten Østergaard ser ikke S og R tale sig længere væk fra hinanden i valgkampen om boligskatter og ulandsbistand.

- Regeringen har lavet en udlændingepolitik, hvor vi har lavet godt 40 forbedringer. Tre ud af fire med borgerlige partier. Det har skabt en ny balance i udlændingepolitikken, som har været rigtig, siger Morten Østergaard.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip