Rådyr dræbt af ulv i befærdet skov nær Kolding

For første gang er der fundet beviser for, at ulven også er kommet til Kolding Kommune.

Tre rådyr er fundet nedlagt siden midten af februar. Nu er de to af rådyrenes bid blevet testet for DNA. De blev bidt ihjel af en ulv.

- Det kommer bag på os, at en ulv har jaget i en så bynær skov, hvor der færdes mange mennesker. Vores teori var, at rådyrene var blevet dræbt af løsgående hunde, men nu har DNA-analyserne gjort os klogere, siger biolog Mette List fra Kolding Kommune.

Der er et stort aktivitetsniveau i Kolding Skov. Mange cykler på mountainbikes eller løber i området. Derfor er det overraskende, at ulven er der, men der er ifølge Mette List ikke noget at frygte.

- Den har opført sig som en helt normal ulv ved at holde sig skjult for mennesker og ved at jage rådyr, som udgør ulvens primære fødekilde. Den er formentlig kommet ind i Kolding Skov via en af de korridorer, der kæder skoven sammen med naturområderne nord for byen, forklarer biologen.

Om ulven stadig befinder sig i Kolding Skov er uvist. Kun én af de 19 danske ulve, som myndighederne har kendskab til, har slået sig fast ned i et bestemt område.

Læs også: Kvinde går hen til vilde hulde - og så sker det utrolige

Resten strejfer omkring, og da en ulv kan tilbagelægge 100 km på et døgn, kan Kolding-ulven sagtens have fundet nye jagtmarker.

- Ulven foretrækker fred og ro, så vi formoder, at den allerede er fortrukket til roligere områder. At det forholder sig sådan, underbygges af, at der efterhånden er gået næsten tre uger, siden det sidste rådyr blev fundet, siger Mette List.

Kolding Kommune har taget kontakt til blandt andet daginstitutioner, som grænser op til skoven.

- Efter at have snakket med eksperterne i Naturstyrelsen er budskabet, at der ikke er nogen grund til at være bange for at tage på skovtur, siger borgmester Jørn Pedersen.

Sådan skal du forholde dig
Hvis du mod al sandsynlighed møder ulven, er der ikke noget at frygte.

- Som udgangspunkt er der ingen grund til at være bange, fordi ulven er så sky og undgår menneskelig kontakt. Man kan stadig spise madpakken i skoven, løbe en tur, lufte hunden, og hvad man nu plejer. Men skulle man møde ulven, så husk at det er et vildt dyr. Lad være med at forsøge at komme i kontakt med ulven, lad være med at fodre den, osv. Det bedste, vi kan gøre for ulven, er at lade den forblive sky og utilnærmelig, siger biolog Mette List.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip