Rabarbertrifli med flødeskum og makroner

25/05/2015 12:30

Ninna Andreasen

Nyheder
I øjeblikket prøver jeg at nedkæmpe et gigantisk bed med rabarber i haven ved at spise dem. Det går altså lidt hårdt for sig ind imellem. Den kan både laves i en sukkerfri version eller traditionelt. Til 4 personer skal du bruge: 500 gram rabarber 35 gram stevia eller 175 gram sukker En halv stang vanilje En deciliter vand En kvart liter fløde Makroner Sådan gør du Skyl rabarberne og skær dem i cirka en halv centimeter tykke bidder. Varm en gryde op med en deciliter vand og 35 gram stevia (eller 175 gram sukker, hvis du laver den traditionelle udgave). Når gryden er i kog, tilsættes rabarber og indholdet af en halv vaniljestang. Lad bare resten af vaniljestangen koge med. Kompotten skal cirka koge i 5-7 minutter. Stil den derefter til afkøling. Hvis du - som jeg - er den heldige indehaver af et bed med en gammel sort af rabarber, kan det være nødvendigt at tilsætte mere sødestof eller sukker, fordi de er mere sure end de jordbærrabarber, man ofte kan købe i butikkerne. Nogle anbefaler at bruge non-oxal til at tage toppen af syren i de gamle rabarbersorter, men så længe man ikke spiser urimelige mængder og - som her - for lidt mælkeprodukter til, som neutraliserer syren, så burde der ikke være nogen fare på færde. Pisk fløden til skum. Anret i et glas eller en skål. Her er triflien anrettet portionsvis. Først et lag kompot, så en knust makron. Dernæst endnu et lag kompot, og til slut flødeskum og knust makron som pynt. Velbekomme. Se flere billeder nedenfor.

Mest læste i dag

I øjeblikket prøver jeg at nedkæmpe et gigantisk bed med rabarber i haven ved at spise dem. Det går altså lidt hårdt for sig ind imellem.

Den kan både laves i en sukkerfri version eller traditionelt.

Til 4 personer skal du bruge:

500 gram rabarber
35 gram stevia eller 175 gram sukker
En halv stang vanilje
En deciliter vand
En kvart liter fløde
Makroner

Sådan gør du
Skyl rabarberne og skær dem i cirka en halv centimeter tykke bidder.

Varm en gryde op med en deciliter vand og 35 gram stevia (eller 175 gram sukker, hvis du laver den traditionelle udgave). Når gryden er i kog, tilsættes rabarber og indholdet af en halv vaniljestang. Lad bare resten af vaniljestangen koge med.

Kompotten skal cirka koge i 5-7 minutter. Stil den derefter til afkøling.

Hvis du - som jeg - er den heldige indehaver af et bed med en gammel sort af rabarber, kan det være nødvendigt at tilsætte mere sødestof eller sukker, fordi de er mere sure end de jordbærrabarber, man ofte kan købe i butikkerne. Nogle anbefaler at bruge non-oxal til at tage toppen af syren i de gamle rabarbersorter, men så længe man ikke spiser urimelige mængder og - som her - for lidt mælkeprodukter til, som neutraliserer syren, så burde der ikke være nogen fare på færde.

Pisk fløden til skum. Anret i et glas eller en skål. Her er triflien anrettet portionsvis.

Først et lag kompot, så en knust makron. Dernæst endnu et lag kompot, og til slut flødeskum og knust makron som pynt.

Velbekomme.

Se flere billeder nedenfor.