Racisme på politiets Facebook-side

09/04/2013 09:50

BNB

Nyheder
De to efterlyste voldsmænd har begge udenlandsk baggrund, hvilket udløste en række racistiske skriverier fra Facebook-brugerne. Tre indlæg var så grove, at Rigspolitiet nu overvejer at retsforfølge bagmændene for overtrædelse af racismeparagraffen. Kommunikationschef Jens Gregersen understreger, at politiet ikke vil finde sig i racisme og andet stødende sprogbrug på sin Facebook-side. »I politiet er vi meget glade for at være på Facebook, og vi er meget taknemmelige for den hjælp, vi får fra vores brugere på Facebook. Det har flere gange ført til sagers opklaring. Men det er samtidig også klart, at vi ikke kan acceptere de til tider voldsomme, grundløse og ofte generaliserende udfald mod grupper af danskere eller personer med anden kulturel baggrund, som udspiller sig, når vi efterlyser personer,« skriver han på siden. Meddelelsen har udløst godt 2.500 anerkendende »likes« fra brugerne, men også enkelte kritiske kommentarer, blandt andet fra komikeren Heino Hansen: »Den skal jeg lige forstå korrekt. Så i har tid og ressourcer til at retsforfølge folk der skriver politisk ukorrekte ting på jeres facebook, men i har ikke tid til at tage jer af ting som villaindbrud, organiseret cykeltyverier og åbenlys prostitution på Vesterbro??,« skriver han. De to mænd, der udløste de racistiske kommentarer, mistænkes for at stå bag et bestialsk overfald i Odense, hvor en mand blev bortført af flere personer, truet med pistol og fik skåret ene øre halvt af og det andet halvt over. Tre formodede gerningsmænd har allerede meldt sig til politiet.

Mest læste i dag

De to efterlyste voldsmænd har begge udenlandsk baggrund, hvilket udløste en række racistiske skriverier fra Facebook-brugerne. Tre indlæg var så grove, at Rigspolitiet nu overvejer at retsforfølge bagmændene for overtrædelse af racismeparagraffen.

Kommunikationschef Jens Gregersen understreger, at politiet ikke vil finde sig i racisme og andet stødende sprogbrug på sin Facebook-side.

»I politiet er vi meget glade for at være på Facebook, og vi er meget taknemmelige for den hjælp, vi får fra vores brugere på Facebook. Det har flere gange ført til sagers opklaring. Men det er samtidig også klart, at vi ikke kan acceptere de til tider voldsomme, grundløse og ofte generaliserende udfald mod grupper af danskere eller personer med anden kulturel baggrund, som udspiller sig, når vi efterlyser personer,« skriver han på siden.

Meddelelsen har udløst godt 2.500 anerkendende »likes« fra brugerne, men også enkelte kritiske kommentarer, blandt andet fra komikeren Heino Hansen:

»Den skal jeg lige forstå korrekt. Så i har tid og ressourcer til at retsforfølge folk der skriver politisk ukorrekte ting på jeres facebook, men i har ikke tid til at tage jer af ting som villaindbrud, organiseret cykeltyverier og åbenlys prostitution på Vesterbro??,« skriver han.

De to mænd, der udløste de racistiske kommentarer, mistænkes for at stå bag et bestialsk overfald i Odense, hvor en mand blev bortført af flere personer, truet med pistol og fik skåret ene øre halvt af og det andet halvt over. Tre formodede gerningsmænd har allerede meldt sig til politiet.